+36 74 451 832 / info@pirulafutar.hu
exoderil borgomba elleni krem 30g pirulafutar
A képek csak illusztrációk.
Megosztás másokkal:

EXODERIL 10MG/G KREM 1X30 G

Cikkszám: ND43577
Kiszerelés: db
Készlet:Raktáron
2 959 Ft
Nettó: 2 818 Ft +áfa
Betöltés...

 db
Rövid ismertető: Exoderil® Hármas csapás bőrgombára! Exoderil® egyedi* hatóanyagának hármas hatásával gyorsan enyhíti a viszketést, már napi egyszeri használat mellett képes elpusztítani a gombát és számos baktérium ellen is hatásos!
Házhozszállítás
990 Ft
Ingyenes kiszállítás
15.000 Ft felett
Díjmentes online bankkártyás fizetés
Utánvétel
390 Ft

Termékismertető

Bőrgomba tudástár

Több százezer gombafajt ismer a tudomány, de ezek közül csupán néhány képes megfertőzni az embert. Ez azért van, mert a gombák számára nem a legmegfelelőbb élőhely az emberi szervezet, viszont egyes enzimek, anyagcseretermékeik, alkalmassá teszik őket a fertőzésre.

Az egészséges bőrön védőréteget képez a savköpeny, ami bizonyos mirigyek váladékaiból képződik, és kémhatásánál fogva véd. Ezt a láthatatlan savköpenyt érdemes óvni, mert gyengíthetik a túlzott tisztálkodáskor bizonyos lúgos szappanok, kozmetikumok.

A szervezet immunrendszere tehát természetesen védekezik fertőzés esetén, ennek ellenére nem ritka, hogy gombás fertőzés tapasztalható a bőrhajlatokban, a lábon, különösen a lábujjközökben, a talpon, a kézen.

A tünetek gombás bőrfertőzés esetén elég jellemzőek: viszketés, apró fehér hólyagok, vagy vöröses hámló foltok, berepedt bőr, a hajlatok bepirosodása.

A gombás fertőzések kezelésére érdemes nagy gondot fordítani, hiszen viszonylag gyorsan terjednek, és bár a gombák leggyakrabban a bőr felső rétegét fertőzik meg, de súlyos esetben a mélyebb részekre is átterjedhetnek. Előfordul, hogy a gombás bőrrésznél akadnak apró bőrsérülések, melyeken át még baktériumok is bejuthatnak, és további problémát idézhetnek elő.


Szerencsére napjainkban ma már széles körben elérhetőek vény nélkül kapható gombaellenes gyógyszerek. Ha gombás bőrfertőzés jeleit tapasztaljuk magunkon, érdemes olyan krémet választani a gyógyszertárban, melynek hatóanyaga többféle gombafaj (pl. a bőrgombák, az élesztőgombák, a penészgombák) ellen is hatásos, továbbá véd az esetlegesen bekerülő baktériumok ellen is. A használt gombaellenes szer esetében fontos, hogy a bőrön lévő gyulladás, és az annak következtében kialakuló egyik legkellemetlenebb érzés, a viszketés is megszűnjön.


A bőrgombás tünetek általában pár hét vény nélküli gyógyszeres krémmel való kezelés után enyhülnek, de ha hosszabb kezelés hatására sem múlnak el, vagy nagy bőrfelületet érintenek, ajánlatos fölkeresni egy bőrgyógyász szakorvost.

Miért ajánljuk az Exoderil® gyógyszercsaládot?

Mert az Exoderil® krém és oldat egyedi* hatóanyaga hármas hatású:

1. gyulladásgátló hatása következtében gyorsan csillapítja a gyulladásos tüneteket, elsősorban a viszketést,
2. Többféle módon képes megszüntetni a gombás fertőzést:
- vagy megakadályozza a fertőzést okozó gombafajok szaporodását,
- vagy el is pusztíthatja azokat
3. és antibakteriális hatása révén számos olyan baktérium ellen is hat, melyek gyakran fordulnak elő a gombás fertőzésekkel együtt, így segíthet megelőzni a bakteriális felülfertőződést is.


Ráadásul, mivel jól beszívódik a bőrbe, és sokáig megmarad annak különböző rétegeiben, ezért elég naponta egyszer alkalmazni!
Az Exoderil® egy széles spektrumú gombaellenes hatóanyagot tartalmaz, vagyis sokféle gombás fertőzésre alkalmazható, így hatékony a bőrgombák, az élesztőgombák, a penészgombák és egyéb gombafajták ellen is.

 • Mikor használjam?

  • A bőr és a bőrhajlatok gombás megbetegedései esetén.

  • A láb (különösen a lábujjak közötti területek és a talp) és a kéz gombás megbetegedései során.

  • A bőr Candida nevű gomba okozta fertőzései kapcsán.

  • Ún. pitiriázis verzikolor (fehér ill. barnás foltokkal járó gombás bőrbetegség) kezelésére.

  • Gyulladásos, gombás bőrfertőzés kezelésére, függetlenül attól, hogy azt kíséri-e viszketés, vagy nem.

 • Hogyan ismerem fel a tüneteket?

  A gombás bőr-, illetve bőrhajlatokat érintő leggyakoribb fertőzések a kipirulás, a hámlás és a duzzanat, illetve a viszkető hólyagocskák alapján felismerhetőek.

  Az ún. pitiriázis verzikolor ritkább, ezt a gombás bőrfertőzést fehér ill. barnás foltok kísérik.

 • Naponta hányszor kell használni?

  Az Exoderil® krémet naponta egyszer kell felvinni a megtisztított és alaposan megszárított beteg bőrterületekre és annak környékére.

 • Mennyi ideig használjam?

  A kezelés időtartama általában 2-4 hét, maximum 12 hét.

  A gombás bőrbetegségek esetében fontos, hogy a panaszok (viszketés, égő érzés, stb.) gyors javulása ellenére a kezelést még 2 hétig folytatni kell a betegség valamennyi tünetének megszűnése után, hogy tartós gyógyulást lehessen elérni, és elkerülhető legyen a betegség kiújulása.

 • Milyen kiszerelésben kapható?

  Az Exoderil® krém 15 és 30 grammos kiszerelésben is kapható, így annak megfelelően választhat, hogy a testén mekkora bőrfelület érintett a gombás fertőzés kapcsán.

További információért olvassa el a betegtájékoztatót!