+36 74 451 832 / info@pirulafutar.hu
Akciós
kitonail 80 mg g gyogyszere koromlakk pirulafutar
A képek csak illusztrációk.
Megosztás másokkal:

KITONAIL 80MG/G GYOGYSZERES KOROMLAKK 1X3, 3 ML

Cikkszám: ND36417
Kiszerelés: db
Készlet:Raktáron
5 908 Ft
Nettó: 5 627 Ft +áfa
Betöltés...

 db
Rövid ismertető: Körömgomba kezelése hatékonyan és egyszerűen: napi 1x-i használat, körömreszelés nélkül.
Házhozszállítás
990 Ft
Ingyenes kiszállítás
15.000 Ft felett
Díjmentes online bankkártyás fizetés
Utánvétel
390 Ft

Termékismertető

etegtájékoztató: Információk a felhasználó számára


Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakk


ciklopirox

Felnőtteknek


Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert,olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót. A benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

 • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei rosszabbodnak, vagy nem javulnak a kézujjak körmei esetében 6 hónapos kezelés, a lábujjak körmei esetében 12 hónapos kezelés után.


A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakk és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakk alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakkot?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell tárolni a Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakkot?

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk 1. Milyen típusú gyógyszer a Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakk és milyen betegségek esetén alkalmazható?


AKitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakk gombaellenes hatású gyógyszerkészítmény (széles spektrumú gombaellenes szer) az enyhén és közepesen fertőzöttkézujjak és lábujjak körmei és a közvetlen környezetükben található bőr helyi kezelésére.

A köröm gombás fertőzései (onihomikózis) kezelésére szolgál, amelyet fonalas gombák vagy más, a ciklopirox hatóanyaggal kezelhető gombák okoznak.


Hatóanyaga a ciklopirox, amely megakadályozza a gombák növekedését és elpusztítja őket. Ezzel a körmei megjelenése is rendeződik. 1. Tudnivalók a Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakk alkalmazása előtt


Ne alkalmazza a Kitonail 80 mg/g gyógyszereskörömlakkot:

 • ha allergiás (túlérzékeny) a ciklopiroxra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

 • gyermekeknél és 18 év alatti serdülőknél, mivel nincs elegendő tapasztalat e korcsoporttal kapcsolatban.


Figyelmeztetések és óvintézkedések

AKitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakkalkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Ha érzékennyé válik a készítménnyel szemben, hagyja abba a kezelést és forduljon orvoshoz.

Mint minden gombás körömfertőzés helyi kezelése esetében, ha a fertőzés több körmöt érint (> 5 köröm), vagy a köröm felületének több mint 2/3-át érinti, és ha hajlamosító tényező, mint például cukorbetegség és immunbetegség áll fenn, beszéljen kezelőorvosával a gyógyszeres körömlakk mellett egy esetleges kiegészítő szájon át alkalmazandó terápia lehetőségéről.

Ha Ön cukorbeteg, körömvágáskor legyen óvatos.

Vigyázzon, hogy a körömlakk ne érintkezzen a szemmel és a nyálkahártyákkal.

AKitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakk csak külsőleges használatra szolgál.

A kezelt körmökön ne használjon kozmetikai körömlakkot vagy más kozmetikai készítményt.


Gyermekek és serdülők

AKitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakk gyermekeknek és 18 év alatti serdülőknek nem javallt (lásd még 2. pont „Ne alkalmazza a Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakkot” részt).


Egyéb gyógyszerek és a Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakk

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg, vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.


Terhesség, szoptatás

Terhesség

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakkal való kezelés csak sürgős szükség esetén végezhető, miután a felelős orvos gondosan mérlegelte a kedvező hatásokat és a lehetséges kockázatokat.


Szoptatás

Nem ismert, hogy emberekben a ciklopirox bejut-e az anyatejbe. Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakkal való kezelés csak sürgős szükség esetén végezhető, miután a felelős orvos gondosan mérlegelte a kedvező hatásokat és a lehetséges kockázatokat.


A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Különleges óvintézkedésekre nincs szükség.


AKitonail 80 mg/g gyógyszereskörömlakk cetil-sztearil-alkoholt tartalmaz

Ez helyi bőrreakciókat (például kontakt dermatitisz) okozhat. 1. Hogyan kell alkalmazni a Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakkot?


Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak megfelelően alkalmazza.Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.


Alkalmazás módja:

Külsőleges (csak a körmökön és a közvetlenül szomszédos bőrterületeken való) alkalmazásra.

A Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakk csak felnőtteknek javallt.


A készítmény ajánlott adagja: naponta egyszer, vékony rétegben alkalmazza a fertőzött körmö(kö)n. Előtte a körmöket meg kell mosni és meg kell szárítani.A gyógyszeres körömlakkot fel kell kenni a köröm egész felszínére és a környező bőr 5 milliméteres sávjára. Ha lehetséges, a Kitonail 80 mg/ggyógyszereskörömlakkot a köröm szabad széle alá is fel kell kenni.

Körülbelül 30 másodpercig hagyja száradni a Kitonail 80 mg/g gyógyszereskörömlakkot.

A kezelt körmö(ke)t a körömlakk felkenése után hat óráig nem szabad megmosni, ezért javasolt este, lefekvés előtt alkalmazni a körömlakkot.A hat óra eltelte után a szokásos módon lehet tisztálkodni.


A Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakkot nem kell eltávolítani oldószerrel vagy dörzsöléssel (például körömreszelővel), a körmöket elegendő vízzel alaposan megmosni. A körmök nem megfelelő tisztítása miatt, néhány napos kezelés után, esetleg fehér réteg jelenhet meg a köröm felszínén. Semleges szappannal és szükség esetén körömkefével vagy szivaccsal való alapos mosás segít ennek eltávolításában. Ha a Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakkot véletlenül lemossa, újra fel lehet kenni. Javasolt rendszeresen levágni a fertőzött köröm szabad szélét és a körömtöredékeket.


A kezelést addig kell folytatni, amíg az elváltozás el nem múlik, tehát a köröm (körmök) teljesen vagy majdnem teljesen ép(ek) és egészséges köröm nőtt a helyére. Általában a kézkörmök gyógyulása körülbelül 6 hónapig tart, a lábkörmöké körülbelül 9–12 hónapig.


Ha egy kéz- vagy lábköröm nagy felületen érintett, vagy több köröm van megbetegedve, a körömlakkon kívül szájon át szedett gyógyszerre is szükség lehet. Ezt kérjük, beszélje meg kezelőorvosával.


Ha úgy látja, hogy a Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakk hatása túl erős vagy túl gyenge, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.


Ha az előírtnál több Kitonail 80 mg/g gyógyszereskörömlakkot alkalmazott

Ezidáig túladagolásáról nem számoltak be.


Ha elfelejtette a Kitonail 80 mg/g gyógyszereskörömlakkot alkalmazni

Ha egyszer elfelejtette alkalmazni a körömlakkot, ne használjon kétszeres adagot, a kihagyott kezelés pótlására.Folytassa a kezelést úgy, ahogy azt kezelőorvosa javasolta, vagy ahogy ennek a tájékoztatónak a 3. pontjában (Hogyan kell alkalmazni a Kitonail 80 mg/g gyógyszereskörömlakkot?) le van írva. Ha a gyógyszeres körömlakkot több napon keresztül nem használta, csökkenhet a hatásossága.


Ha idő előtt abbahagyja a Kitonail 80 mg/g gyógyszereskörömlakk alkalmazását

Ha abbahagyja a Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakk alkalmazását, mielőtt a körme teljesen ép vagy majdnem teljesen ép lenne, lehetséges, hogy a gombák nem tűnnek el teljesen.Ebben az esetben lehetséges, hogy a körmei állapota ismét rosszabbodni fog.


Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. 1. Lehetséges mellékhatások


Mint minden gyógyszer, ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.


Nagyon ritka mellékhatások (10 000 kezelt beteg közül kevesebb mint 1-et érint):

  • bőrpír, kiütés, égő érzés és viszketés az alkalmazás helyén.


Nem ismert (az előfordulás gyakoriságát nem lehet megbecsülni a rendelkezésre álló adatokból):

  • az alkalmazás helyén fellépő rendellenességek: bőrkiütés, ekcéma;

  • a köröm (átmeneti) elszíneződése (ami magának a körömgombának is a tünete lehet).


A jelentett mellékhatások enyhék voltak és rövid idő után megszűntek.


Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékbentalálható elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban. 1. Hogyan kell tárolni a Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakkot?


A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!


Az üvegen és a dobozon feltüntetett lejárai idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.


A fénytől való védelem érdekében az üveget tartsa a dobozában.

Az üveget szorosan lezárva kell tárolni, hogy a tartalma ne párologhasson el.

Hűtőszekrényben nem tárolható.

Ez a készítménygyúlékony. Hőtőlés nyílt lángtól távol tartandó.

Az üveg felbontása után legfeljebb 6 hónapig tárolható.


15°C alatti hőmérsékleten a gyógyszeres körömlakk sűrű zselévé alakulhat, némi pelyhes csapadék képződhet vagy egy kevés üledék gyűlhet össze az üveg alján. A csapadék feloldódik, ha az üveget a két keze között dörzsöli körülbelül egy percig. Ezután újra átlátszó lesz az oldat. Ez nem befolyásolja a termék minőségét vagy hatásosságát.

Használat előtt nézze meg az üveg alját, hogy az oldat ismét átlátszóvá vált-e.


Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.6. A csomagolás tartalma és egyéb információk


Mit tartalmaz a Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakk?

A készítmény hatóanyaga a ciklopirox. Egy gramm gyógyszeres körömlakk 80 mg ciklopiroxot tartalmaz.

Egyéb összetevők: etil-acetát, etanol (96%-os), cetil-sztearil-alkohol, hidroxipropilkitozán és tisztított víz.


AKitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakk külleme és a csomagolás tartalma

A Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakk átlátszó, színtelen vagy enyhén sárgás oldat átlátszó üvegben, csavaros kupakkal, a kupak belsejében egy ecset található.


Kiszerelés: 3,3 ml és 6,6 ml. 1 üveg dobozban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.


A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Polichem SA

50, Val Fleuri

1526 Luxemburg


Gyártó:

Alfasigma S.p.A.

Via Enrico Fermi, 1

65020 Alanno (PE)

Olaszország