+36 74 451 832 / info@pirulafutar.hu
SEPTOFORT TABLETTA 12X
A képek csak illusztrációk.
Megosztás másokkal:

SEPTOFORT TABLETTA 12X

Cikkszám: ND33810
Kiszerelés: db
Készlet:Raktáron
1 149 Ft
Nettó: 1 094 Ft +áfa
Betöltés...

 db
Rövid ismertető: A Septofort klórhexidin-glukonát tartalmú torokfertőtlenítő gyógyszer, mely fogínygyulladás, szájüregi fertőzések, protézis okozta szájüregi gyulladás, nyelvgyulladás, garatgyulladás és mandulagyulladás helyi kezelésére alkalmas. A termék Egészségpénztári Kártyára is kapható.
Házhozszállítás
990 Ft
Ingyenes kiszállítás
15.000 Ft felett
Díjmentes online bankkártyás fizetés
Utánvétel
390 Ft

Termékismertető

Septofort tabletta

klórhexidin-diglükonát


Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

  • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

  • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

  • Ha Önnél bármely mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

  • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.


1. Milyen típusú gyógyszer a Septofort tablettaés milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Septofort tabletta hatóanyaga a klórhexidin, ami antibakteriális (baktériumölő, illetve a baktériumok szaporodását gátló) hatású, de egyes vírusok és gombák ellen is hat. Antibakteriális hatása 8-12 órán keresztül fennáll.

A Septofort tabletta alkalmazása javallott fogínygyulladás, szájüregi fertőzések: afta, gombás fertőzések, protézis okozta szájüregi gyulladás, nyelvgyulladás, garatgyulladás és mandulagyulladás helyi kezelése, mandulaműtétek és foghúzás után a szájhigiénia fenntartása, valamint különböző fájdalmas felmaródásokkal járó szájnyálkahártya betegségek kiegészítő kezelése esetén.


2. Tudnivalók a Septofort tablettaalkalmazása előtt


Ne alkalmazza a Septofort tablettát:

  • ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.


Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Septofort tabletta szopogatása és a fogmosás között legalább 30 percnek kell eltelnie, mivel a fogkrémek a Septofort tabletta hatásosságát befolyásolják.

Ínygyulladás esetén a készítmény alkalmazása nem helyettesíti a fogmosást. Ezekben az esetekben csak a mechanikus fogtisztítás kiegészítőjeként alkalmazható. Átmenetileg önmagában csak akkor alkalmazható, ha a nyálkahártya-gyulladás, íny- vagy szájsebészeti műtét miatt a fogmosás akadályozott.

Általában a gyulladás tünetei néhány napon belül megszűnnek, a tablettákat azonban még 2-3 napig alkalmazni kell a tünetek kiújulásának elkerülése érdekében.

A fogak barnás elszíneződésének megelőzésére a készítmény 1 hétnél további, ill. indokolatlanul gyakori alkalmazása kerülendő.


Gyermekek

Alkalmazása 5 év alatti gyermekeknél nem javallott az alkalmazás biztonságosságára és hatásosságára vonatkozó információk hiányossága miatt.


Egyéb gyógyszerek és a Septofort tabletta

Feltétlenül tájékoztassa gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről.


A Septofort tablettaegyidejű alkalmazása étellel és itallal

Az étkezések után lassan elszopogatni és alkalmazása után az étkezést és ivást 1-2 órán át kerülni kell.


Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A készítmény termékenységre gyakorolt hatását nem vizsgálták.


A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Ezeket a képességeket a készítmény nem befolyásolja.


A Septofort tablettaszorbitot tartalmaz

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.


A Septofort tablettaaszpartámot tartalmaz

Fenilalanin forrást tartalmaz. A készítmény lebomlásakor fenilalanin képződik, ezért alkalmazása fenilketonuriában szenvedő betegek esetében ártalmas lehet.


3. Hogyan kell alkalmazni a Septofort tablettát?


A gyógyszertmindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény ajánlott adagja felnőtteknek: naponta 3 alkalommal, legalább 2 órás időközönként 1-1 tablettát az étkezések után lassan kell elszopogatni. Alkalmazás után az étkezést és az ivást 1-2 órán át kerülni kell. A tablettát cukorbetegek is használhatják, mivel édesítőszerként szorbitot tartalmaz.


Alkalmazása gyermekeknél

A készítmény ajánlott adagja gyermekeknek: naponta 2 alkalommal 1 tablettát az étkezések után lassan kell elszopogatni.

Alkalmazása 5 év alatti gyermekeknél nem javallott, az alkalmazás biztonságosságára és hatásosságára vonatkozó információk hiányossága miatt.


Ha az előírtnál több Septofort tablettát vett be

Nagy mennyiségű tabletta lenyelésekor túladagolás előfordulhat. Ilyenkor tejet, tojásfehérjét kell inni, és azonnal értesíteni kell a kezelőorvost, vagy fel kell keresni a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát.


Ha elfelejtette alkalmazni a Septofort tablettát

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét.


4. Lehetséges mellékhatások


Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Igen ritkán bőrpír, allergiás reakció, szájnyálkahártya-érzékenység, valamint a fogak és a nyelv sárgásbarna elszíneződése jelentkezhet (ez rendszeres, erőteljes fogmosással, ill. a gyógyszer elhagyásával megszüntethető). Átmeneti ízérzékelés–zavar és a nyelv égő érzése kezdetben előfordulhat.

Szorbit iránt érzékeny egyénekben hasmenést okozhat.


Mellékhatások bejelentése

HaÖnnél bármilyenmellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagygyógyszerészét.Eza betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékbentalálható elérhetőségek valamelyikén keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.


5. Hogyan kell a Septofort tablettáttárolni?


Legfeljebb 25°C-on, a fénytől és nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


6. A csomagolás tartalma és egyéb információk


Mit tartalmaz a Septofort tabletta?

  • A készítmény hatóanyaga: 2 mg klórhexidin-diglükonát tablettánként.

  • Egyéb összetevők: zöld színezék (Euroblend Green 600938, mely kinolinsárga [E104] és patentkék V [E131] színezéket tartalmaz), magnézium-sztearát, fodormenta aroma, aszpartám, kukoricakeményítő, szorbit.


Milyen a Septofort tablettakülleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Halványzöld színű, márványozott, fodormenta illatú, édes, fodormenta ízű, kerek, lapos, metszett élű tabletta.

12 vagy 24 db tabletta PVC/PVDC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.