Barion Pixel

Érzékeny, kipirosodásra hajlamos az arcbőröd?

2023-05-22 20:43
Érzékeny, kipirosodásra hajlamos az arcbőröd?

Érzékeny, kipirosodásra hajlamos a bőröd? Próbáltál már több fajta arclemosót és krémet, de nem találtad meg az igazit?


A🌸 Bioderma Sensibio 🌸termékeivel létrehozhatod megfelelő arcápolási rutinod bőröd megnyugtatására. De hogyan is kezdjük?


                                                                                                            ↘️↘️↘️

A megfelelő tisztítás nagyon fontos, tiszteletben kell tartani a bőr egyensúlyát, különösen a barrier funkció megőrzése érdekében. Ez akkor különösen igaz, ha érzékeny a bőrünk.


A barrier funkció azt jelenti, hogy a bőr képes megfelelően lezárva maradni ahhoz, hogy ellenálljon az irritáló anyagok behatolásának, és megakadályozza a belső víz elpárolgását.


Ezért olyan tisztító terméket kell választanunk érzékeny bőrünkhöz, amely megvédi a bőr egyensúlyát, ezáltal hozzájárul a barrier funkció hatékonyságához.


A nem megfelelő tisztítás kockázatai az érzékeny bőrre

A víz önmagában nem képes eltávolítani a bőrön felhalmozódó szennyeződéseket, különösen azokat, amelyek zsírosak vagy zsíros eredetűek. Ez az oka annak, hogy az arctisztítók felületaktív anyagokat tartalmaznak, amelyek segítenek megtisztítani a bőrt és képesek eltávolítani a bőrön lévő szennyeződéseket és maradványokat.

Sokféle higiéniai termék létezik, mint például szappan, habzó gél, tisztító olaj, micellás víz, stb.

A felületaktív anyagokat általában a tisztító hatásuk alapján osztályozzák, ami azt jelenti, hogyan képesek eltávolítani a bőrön felgyülemlett szennyeződéseket. A durva felületaktív anyagok károsítják a bőr barrier funkcióját, mivel elpusztítják a bőr lipidjeit, amelyek elengedhetetlenek a bőr egészséges egyensúlyának fenntartásához.

Ha az érzékeny bőrödre nem gyengéd lemosót használsz, bőröd előbb utóbb reagálni fog. Valószínűleg már tapasztaltál bizsergő, szúró, feszítő érzést, bőrpírt, amelyek az érzékeny bőr fő tünetei. A rosszul megválasztott arctisztító készítmény súlyosbíthatja a bőr érzékenységét, és állandósítja a gyulladás ördögi körét.Reggel és este is meg kell tisztítanod az arcod? Igen!

A bőr önmagában egy ökoszisztéma, egyfajta dinamikus csereplatform, amely hozzájárul az életfunkciókhoz, és saját belső biológiai órával rendelkezik. Éjjel és nappal a bőrnek nem pontosan ugyanaz a szerepe, ami befolyásolja a tisztító rutint.Reggel

A bőr felkészül arra, hogy a nap folyamán védő szerepet játsszon a környezet ellen. Ahhoz, hogy ezt hatékonyan teljesíthesse, meg kell tisztítani és eltávolítani az éjszaka felhalmozódott szennyeződéseket, abban a pillanatban, amikor a sejtaktivitás a legintenzívebb. A bőr ellenállóbbá válik, és felkészül arra, hogy krémet és ápolást kapjon.

Este

A nap folyamán felgyülemlett összes szennyeződés eltávolítása érdekében a bőr aktiválja megújulási, méregtelenítő és regeneráló funkcióit. Áteresztőbbé válik, és ezért törékeny, ha külső agresszív tényezőkkel szembesül, amelyek könnyebben behatolhatnak. Ezért olyan fontos, hogy megtisztítsd az arcodat lefekvés előtt.

Tiszta és egészséges bőr négy lépésben

1. Alkalmazáskor a leöblítendő termékekben könnyű hab képződik.

2. Az érzékeny bőrre való arclemosó micellákat képezve tisztít - egyik oldala a zsíros elemeket vonzza, például a szennyeződéseket, a másik vége pedig a vizet.

3. A szennyeződések összegyűlnek és könnyen leöblíthetőek vízzel.

4. A tisztítás után a maradék felületaktív anyagokat a bőr felszívja.

Nincs feszülő érzés vagy irritáció. A bőr frissnek, tisztának és hidratáltnak érződik!Tippek az érzékeny bőr megnyugtatására

Kerüld el bőröd bizsergő, viszkető és csípő érzését kilenc tippünkkel, ha érzékeny bőrrel küzdesz a mindennapokban. Mindegyik tipp önmagában is könnyen beilleszthető a kezelésébe. Mindezek együttesen nagy hatással lehetnek arra, hogy bőröd hogyan érzi magát nap mint nap.Védd bőröd a napfénytől! Az UV-sugarak hatására az érzékeny bőr reakcióba léphet, így kipirulhat. Ezt úgy kerülheted el a legkönnyebben, ha megfelelő ruházatot viselsz, és naptejjel véded a bőrödet. Mindkettőt tartsd szemmel látható helyen, hogy ne felejtsd el használni őket ha elindulsz otthonról.

Használd például a Bioderma Photoderm SPF50+ AR krémet!Kerüld a parfümöket és az illatanyagokat. Önmagukban, vagy amikor a termékekben a vonzerő fokozása érdekében szerepelnek, irritálhatják az érzékeny bőrt, viszketést és kipirosodást okozhatnak. Az illatanyag egy gyűjtőfogalom lehet, amely számos kémiai vegyületet takar. Ha bizonytalan vagy, teszteld a terméket a karodon egy hétig, hogy meglásd, mi történik. Még jobb, ha lehetőség szerint teljesen elkerülöd ezeket a készítményeket. Az illatanyagok számos termékből ki vannak vonva, hiszen már egyre több cég igyekszik nagyobb választási lehetőséget kínálni a fogyasztók számára ilyen téren is.


Mosakodj meleg vízzel. A forró vagy hideg víz túl durva lehet az érzékeny bőrnek. A forró víz még a bőrbarriert is megváltoztatja. Mindkettő átmeneti bőrpírt okozhat, hasonlóan a hirtelen hőmérsékletváltozáshoz, amikor kimegyünk a szabadba vagy bejövünk kintről. A bőrpír kellemetlen érzést okozhat. A testhőmérséklethez közeli meleg vízzel az érzékeny bőrt megszokott környezetben tartja, és nem irritálja. Kerüld a dörzsölést, és válassz gyengéd tisztítószert, például az érzékeny bőrhöz igazított micellás vizet.Ragaszkodj a biztonságos, magas toleranciával bíró termékekhez, amelyek hatékonyak és a bőrödhöz igazodnak. A sminkeléshez és a bőrápoláshoz érzékeny bőrödnek olyan termékekre van szüksége, amelyek tiszteletben tartják környezetét és biológiáját. Az agresszív, nem érzékeny bőrhöz igazított termékek tovább súlyosbíthatják a bőr reakcióit, ahelyett, hogy megnyugtatnák azokat. Ha a bőröd mégis reagál, jobb, ha megtalálod a megfelelő terméket, amelyet bőröd tolerál, ahelyett, hogy azt mondanád magadnak, hogy a bőrödnek csak hozzá kell szoknia.Fordulj szakértőhöz, aki tanácsokkal segíthet az életmódod átalakításában. Ha már mindenféle ajánlást kipróbáltál, ha egyik termék a másik után csak újabb és újabb reakciókat vált ki érzékeny bőrödből, ha úgy érzed, túlterhelt vagy, hogy mindezzel foglalkoznod kell, ne habozz bőrgyógyászhoz fordulni. Az ő tapasztalatuk és megértésük megadhatja a szükséges megkönnyebbülést és segítséget, hogy végre visszavehesd érzékeny bőröd felett az irányítást.

További cikkek a bioderma.hu oldalon:

https://www.bioderma.hu/borunkrol/erzekeny-bor/erzekeny-intolerans-bor/figyelem-tunetek-amik-bor-erzekenysegere-utalnak

https://www.bioderma.hu/borunkrol/erzekeny-bor/az-erzekeny-bor-tisztitasa-az-aminosavak-elonyei

https://www.bioderma.hu/borunkrol/erzekeny-bor/defensive-szerum-az-erzekeny-bor-ido-elotti-oregedese-ellen

https://www.bioderma.hu/borunkrol/erzekeny-bor/erzekeny-intolerans-bor/ime-9-tipp-amely-segithet-erzekeny-borod-megnyugtatasaban

https://www.bioderma.hu/borunkrol/erzekeny-bor/hogyan-lehet-lassitani-az-arc-ido-elotti-oregedeset

https://www.bioderma.hu/borunkrol/erzekeny-bor/tisztitas-az-elso-lepes-az-erzekeny-bor-apolasaban

https://www.bioderma.hu/borunkrol/erzekeny-bor/erzekeny-intolerans-bor/kulcsfontossagu-informaciok-az-erzekeny-borrol

https://www.bioderma.hu/borunkrol/erzekeny-bor/erzekeny-intolerans-bor/az-erzekeny-bor-mindennapi-eletre-gyakorolt-nehezsegeinek-merese-es-enyhitese

https://www.bioderma.hu/sensibio-defensive-aktiv-nyugtato-krem-amely-megerositi-az-erzekeny-bor-sajat-vedelmet

https://www.bioderma.hu/borunkrol/tisztitas/sensibio-h2o-tisztit-mikozben-tiszteletben-tartja-bor-egyensulyat

https://www.bioderma.hu/borunkrol/erzekeny-bor/az-erzekeny-bor-es-korai-bororegedes-inflammageing-kozotti-kapcsolat-megertese

https://www.bioderma.hu/borunkrol/erzekeny-bor/erzekeny-intolerans-bor/mi-jellemzo-az-erzekeny-borre-es-honnan-ismerheted-fel-ha-te-ezzel-kuzdesz

https://www.bioderma.hu/sensibio-defensive-szerum2023-05-22 20:43